Kerst zonder beltegoed

Kerst zonder beltegoed

“Verdikkeme.” Boos kijkt ze naar het computerscherm. Een reeks van foutmeldingen komt voorbij, de één nog onbegrijpelijker dan de ander.
Geen internet verbinding. In onderhandeling.” Gèk wordt ze ervan. Met een ruk staat ze op en loopt naar de tafel om een brief te zoeken. Die brief met een telefoonnummer van de helpdesk.  Ergens op tafel had ze het laatst nog zien liggen. Haar handen zoeken tussen de papieren, haar blik staart naar een foto.  Een foto van haarzelf, stralend van geluk, haar linkerarm hangt op de schouder van een breed lachende jongen. “Andrew,” zucht ze zacht. Haar handen vallen stil.
Afgelopen zomer was ze vier maanden op stage in Amerika, in Boston. Al snel was haar aandacht getrokken door die leuke jongen, al snel werd de aandacht wederzijds.
Het afscheid was vreselijk, tranen. Gefluisterde beloftes over brieven en telefoontjes, over liefde die de Atlantische Oceaan zou trotseren.
Eenmaal terug in Nederland miste ze hem. Miste ze hem vreselijk. Ze schreef brieven, hij ook. Hij belde, zij ook.

Op een dag schreef hij over MSN,  computers, webcams en ADSL internet. Als ze dat beiden hadden konden ze elkaar  onbeperkt spreken, en elkaar zelfs nog zien, al is het maar op een computerscherm. Hij had het allemaal al aangesloten.
Ze had maanden gespaard, geld beknibbeld op alles en hier en daar geld geleend. Want zo’n computer en alles wat erbij hoort had ze niet.
Uiteindelijk was het gelukt. De computer stond in haar kamer, met webcam en microfoon. De ADSL verbinding was al aangevraagd, met een telefoon via internet optie. Dan kon ze nòg goedkoper bellen.  In de bibliotheek had ze al een MSN account aangemaakt, zelfs al met Andrew gechat. Vanmorgen, de dag voor kerst, was het modem door de postbode gebracht. Een beetje nerveus had ze alles aangesloten. Nu zou ze hem weer zien! Al was het maar een postzegel groot.
Toen lukte het niet. De computer gaf onbegrijpelijke foutmeldingen. Klikken op het scherm hielp helemaal niets. De regels uit de handleiding dansten voor haar ogen.

Daar heeft ze de brief te pakken. Ze neemt de telefoon op  en kiest het nummer, 0900-0156 optie 4. Ze hoort niets. Helemaal niets! Geen kiestoon. Alleen maar stilte.
Ook dat nog! Ze smijt de telefoon op de haak en graait in haar tas naar haar trouwe mobiele telefoon. Het oranje vierkant licht op in de schemerige kamer. Ze kiest weer het helpdesknummer. Terwijl de telefoon overgaat bedenkt ze zich dat haar beltegoed bijna op is. Een nieuw kaartje heeft ze niet, waar haal je dat op kerstavond?!
Op de derde verdieping van het Orange gebouw klinkt een piepje in een headset.
“Welkom bij Wanadoo!” De helpdeskmedewerker meldt zich.
Ze struikelt over haar woorden, misschien kan ze maar 2 minuten bellen met haar krappe beltegoed.  De helpdeskmedewerker stelt vragen, ze geeft antwoord.
Eerst alles dé- instaleren, dan weer opnieuw instaleren?  Ze volgt de aanwijzingen van de stem uit haar mobieltje, klikt op start, programma’s en verder. Ze moet zelfs de stroomtoevoer van haar modem even onderbreken. Het is nog een heel werk.

“Nu uw gebruikersnaam en wachtwoord invullen,” klinkt het uit haar mobiel.
Ze legt haar telefoon even neer om beter te kunnen typen. Ze klikt op het internet icoon.
Het scherm reageert, vult zich met plaatjes en letters. Haar hart slaat over. Het blauwe MSN logo schiet tevoorschijn. Het werkt! Alles werkt!
Rechtsonder op haar beeldscherm ziet ze een vierkant vakje, “ Andrew heeft zich aangemeld.”
Haar hart klopt in haar keel, nu zal ze hem spreken, nu zal ze hem zien!

“Hallo mevrouw? Bent u daar nog?” De stem van de helpdeskmedewerker komt zacht uit de op tafel liggende mobiel.  Ze schrikt er bijna van, ze was haar hele mobieltje al weer vergeten.
“Ja, ja, het werkt, sorry, ik, ..” Ze struikelt over haar woorden. Het gesprek is snel beëindigd. Als ze de telefoon uitzet ziet ze hoe lang het gesprek geduurd heeft, bijna 23 minuten. Voordat ze erover na kan denken klinkt Andrew’s stem door de kleine luidsprekertjes. “Hello, Anne-Marie, I can see you!” Ze draait zich om en vergeet alles om haar heen.

Zelfs dat lange mobiele gesprek, bijna zonder beltegoed……….  Christmas@Orange

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 Beoordeling, gemiddeld: 2,33 van 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Beoordelingen
Gesponsorde links
Recente reacties
Meer gesponsorde links