Pierieboembatsie

De Pierieboembatsie

Hoog in de bomen woont de Pierieboembatsie. Wisten jullie dat wel?
Nee zeker, jullie hebben vast nog nooit een Pierieboembatsie gezien.
Een Pierieboembatsie is klein, heel klein. Zo groot als het nageltje van je pink, dat is niet groot. Een klein mannetje dat in een holletje in de boom woont.
En omdat een Pierieboembatsie zo klein is hebben jullie er vast nog nooit één gezien.
In elke boom woont er een. Als je heel goed zoekt dan zie je vast wel een heel klein holletje. Dat is de ingang naar het huisje van de Pierieboembatsie.
Hij slaapt. Hij slaapt heel veel. Eigenlijk slaapt hij het hele jaar door. Af en toe wordt hij wakker om te eten. Maar omdat hij zo klein is eet hij maar heel weinig.

Achterin het holletje van de Pierieboembatsie staat een bijltje. En naast het bijltje ligt een zaagje. Allebei klein, zodat de Pierieboembatsie er mee kan werken.
Want als het herfst wordt dan is de Pierieboembatsie heel erg druk bezig. Dan heeft hij heel erg veel werk.
In de herfst verkleuren de blaadjes aan de bomen. Eerst zijn ze groen, en dan krijgen ze allerlei mooie kleuren.
Na een tijdje moeten de blaadjes naar beneden vallen, dan kunnen er in de lente weer nieuwe blaadjes aan de boom groeien.
En daarom heeft de Pierieboembatsie zoveel te doen als het herfst is. Hij moet al de blaadjes loszagen van de boom. Dagen en nachten is de Pierieboembatsie aan het werk om dat allemaal te doen, al die blaadjes, dat is heel veel werk voor zo’n klein ventje hoor !

Sommige Pierieboembatsies beginnen al vroeg met hun werk, soms zie je nu al blaadjes vallen. Andere Pierieboembatsies beginnen veel later, al die bomen hebben ook nog groene blaadjes, die Pierieboembatsie liggen nog lekker te snurken.

Ja, het is maar goed dat er in elke boom een Pierieboembatsie woont. Want anders bleven al die blaadjes maar aan de boom hangen.
Ja toch ?

Of is het maar een verhaaltje ?


1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 Beoordeling, gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...


6 reacties op Pierieboembatsie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Beoordelingen
Gesponsorde links
Recente reacties
Meer gesponsorde links