De zak-draag-met-dak-kar

De zak-draag-met-dak-kar

Midden in de nacht lopen Sinterklaas en Zwarte Piet over het dak, In elke schoorsteen stoppen ze cadeautjes voor de kinderen. Het waait hard op het dak en opeens vliegt er zomaar een cadeau voorbij, de knuffelbeer voor Merel, mooi ingepakt in roze papier. Piet neemt een enorme sprong en vangt het pakje uit de lucht, net op tijd.
‘Hoe kan dat Piet? ‘ vraagt Sinterklaas, ’waarom vliegen de pakjes door de lucht ? ‘ Piet kijkt een beetje beteuterd, er zit een gat in de zak. De zak is een beetje versleten door al dat cadeautjes brengen bij al die kinderen. ‘Nou Piet,’ zegt Sinterklaas, ‘misschien moet je morgen wel even een nieuwe zak gaan kopen in de winkel.’

De volgende ochtend komt er een hoop lawaai uit de knutselschuur bij het kasteel waar Sinterklaas woont als hij in Nederland is, boren, zagen vijlen… een enorm kabaal. Aan het einde van de middag komt Piet de schuur uit, hij is helemaal warm en hij is ook helemaal trots.
‘Sinterklaas!’ roept Piet, ‘SINTERKLAAAHAAS’ .
Snel komt Sinterklaas aangelopen, als Piet zo hard roept dan is er vast iets aan de hand.

‘Kijk Sinterklaas,’ zegt Piet trots, ‘kijk eens wat ik gemaakt heb! ‘ Sinterklaas kijkt. En hij kijkt nog een keer. ‘Wat is het eigenlijk Piet? ‘vraagt Sinterklaas voorzichtig. Hij snapt niet zo goed wat er staat, een ding met wel 6 wielen en heel veel buizen, en een dakje. En ook de zak van Sinterklaas, die hangt er netjes tussen.
‘Nou Sinterklaas, ten de zak versleten was heb ik een nieuwe gehaald. Maar toen bedacht ik dat de zak altijd zo vreselijk zwaar is, Nu ben ik toevallig vreselijk sterk, maar toch is de zak best zwaar. En nu heb ik een zak-draag-met-dak-kar gemaakt. Vreselijk handig, want nu hoef ik de zak niet meer te dragen, hij rijdt zo achter me aan, kijk maar.’
En Piet pakt een touw en begint te renen, de zak-draag-met-dak-kar gaat er zo achteraan. Heel erg makkelijk. Piet is heel erg trots dat hij zo’n mooie zak-draag-met-dak-kar gemaakt heeft. Hij vertelt dat hij al plannen heeft om er nog een te maken, een zak-draag-met-dak-kar waar wel 3 zakken in kunnen, zo groot als een vrachtwagen!

‘Zeg Piet,’ vraagt Sinterklaas, ‘het ziet er heel mooi uit hoor. Maar…. Hoe krijg je dat op het dak ? ‘
Het is even stil. Piet kijkt voor zich uit en denkt na. ‘Ai Sinterklaas, daar had ik even niet aan gedacht.’ Piet kijkt eerst wel even verdrietig, maar dan niet meer. ‘Weet je wat Sinterklaas ? Ik ga morgen naar de winkel en dan koop ik een helikoptermotor. Dat is nog veel makkelijker! ‘
Sinterklaas knikt. ‘Maar nu gaan we eerst gewoon op stap, met de zak, net als anders. ’ Klopt Sinterklaas,’ zegt Piet en hij haalt de zak uit de zak-draag-met-dak-kar.
Ze gaan weer overal cadeautjes brengen.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 Beoordeling, gemiddeld: 1,00 van 5)
Loading...
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Beoordelingen
Gesponsorde links
Recente reacties
Meer gesponsorde links