Sinterklaas en de motor

Sinterklaas en de motor.

De zomer is weer bijna afgelopen in Spanje, Sinterklaas en de Zwarte Pieten zijn al weer druk bezig om alle cadeautjes in te pakken en ze in de boot te leggen. Want ja, dat wordt al wel weer tijd!
De hoogste tijd zelfs. Alle kinderen in Nederland krijgen straks weer cadeautjes, dat vindt de Sint heel leuk om te doen, maar het is best veel werk.

Omdat het zoveel werk is helpt Amerigo ook mee. Het lieve paard van Sinterklaas loopt steeds heen en weer tussen het kasteel waar alle pakjes liggen en de boot, waar alle pakjes ingaan. Iedereen druk aan het werk. Gelukkig komt de SnoepPiet heel vaak langs met pepernoten, of een chocoladeletter. Dat helpt wel. Voor Amerigo heeft de SnoepPiet ook een lekker stuk chocolade…. Oh nee, Fout natuurlijk. Paarden eten geen chocolade. Amerigo is heel blij met een appel of een wortel.
“Zeg Sinterklaas,” zegt CrossPiet terwijl hij naar de heen en weer lopende Amerigo kijkt, “bevalt het nog steeds? Een paard?”
“Welzeker CrossPiet,” zegt Sinterklaas, “Amerigo is al zo lang mijn paard, wij kennen elkaar zo goed. En geen enkel ander paard op de wereld kan op het dak lopen. En dat is wel nodig natuurlijk, anders kan ik geen cadeautjes brengen bij alle kinderen. Waarom vraag je dat CrossPiet ? “

“Nou Sinterklaas. Zo’n paard, dat is wel leuk en zo, maar het is wel een beetje ouderwets natuurlijk. Ik bedoel, wie rijdt er nu nog op een paard? Eigenlijk toch niemand meer? “
Sinterklaas kijkt CrossPiet een beetje verbaasd aan. CrossPiet begint snel uit te leggen dat het heeeel misschien een heeeel klein beetje ouderwets is maar dat dit helemaaaal niet erg is. Dan stapt hij op zijn CrossMotor en rijdt snel weg, het eerste stukje op zijn achterwiel. Want CrossPiet kan heel erg goed motor rijden.

Een dag later gebeurt er iets verschrikkelijks. Terwijl Amerigo aan het helpen is met het slepen van cadeautjes zakt het lieve paard door zijn rechtervoorbeen. Een ramp ! Amerigo kan niet meer lopen!
De DierenDokterPiet komt er snel bij en Amerigo wordt naar zijn stal gebracht. Amerigo wordt supergoed verzorgd door alle StalPieten, dat zit wel goed. Maar ja. Als Amerigo niet lopen kan, hoe kan Sinterklaas dan alle cadeautjes in Nederland brengen ?
Het hele kasteel van Sinterklaas is van slag. Iedereen denkt diep na. Hoe zou dit nu moeten ?

Gelukkig heeft CrossPiet een goed idee. Hij loopt naar zijn garage en pakt daar een glimmende rode CrossMotor. Hij poetst de motor nog eens extra goed op en rijdt er dan mee naar Sinterklaas.
De Sint zit binnen, op zijn mooie stoel en denkt na over Amerigo. Sinterklaas schrikt wel een beetje als CrossPiet knetterend de zaal in komt rijden.
“KIJK SINT,”roept CrossPiet heel blij. “Hier heb ik de oplossing! U kan gewoon met de motor op het dak rijden. Kijk maar! “
En terwijl iedereen kijkt rijdt CrossPiet zo het raam uit, langs de muur omhoog en hij rijdt over het dak van het kasteel. De motor van CrossPiet heeft speciale Muurbanden, die plakken zo goed dat hij daarmee tegen de muur op kan rijden.

Even later is CrossPiet weer terug, hij glimt van trots. Nu is alles opgelost. Sinterklaas kan met de Crossmotor het dak op rijden. Geen probleem!
Sinterklaas is wel onder de indruk. Hij loopt naar de CrossMotor toe en kijk naar alle metertjes en knopjes, CrossPiet ziet Sinterklaas kijken en begint alles uit te leggen. “Dat is de snelheid, en dat is de hoogte, en dat is de GPS ( dan weet je precies waar je bent) en daar, ook heel handig kan je je telefoon opladen en daar en hier en zus en zo….”

Sinterklaas gaat steeds moelijker kijken, want de arme Sint snapt er niet zo veel van. Maar CrossPiet is heel geduldig en hij legt alles uit, net zo lang tot de Sint het allemaal snapt. Alleen de oplader van de telefoon, daar heeft Sinterklaas niet zo veel aan. Want hij heeft geen mobieltje.

Dan krijgt de Sint zijn eerste motor rijles. Nog wel even met zijwieltjes, want Sinterklaas moet nog alles leren. En ook gaat Sinterklaas niet het dak op rijden met de motor, nee, eerst moet Sinterklaas leren om vooruit te rijden en te stoppen.
Sint zet de motor aan en rijdt voorzichtig een rondje. Alle Pieten van het hele paleis hebben zich verzameld en staan te kijken, als Sinterklaas zijn eerste rondje heeft gereden staan ze allemaal te juichen. Wat knap van Sinterklaas! Zo lang op een paard gereden en nu op een motor!
Die avond loopt Sinterklaas , net zoals elke avond, even naar de stal van Amerigo. Om eens even te kijken hoe het gaat met het paard. Amerigo wordt heel goed verzorgd, vers hooi en stro, appeltjes in zijn voerbak. Chocolademelk… oh nee, Fout. Paarden lusten geen chocolademelk. Het rechtervoorbeen ziet er niet meer zo slecht uit, maar beter is het nog niet. Sinterklaas maakt zich wel zorgen. Hoe moet dat nu als Amerigo niet meer op tijd beter wordt? Moet Sinterklaas dan met de Crossmotor op het dak rijden ?
De volgende dag heeft Sinterklaas weer Crossmotor-les. Nog wel met zijwieltjes want zo snel leert Sinterklaas nu ook weer niet. Maar het gaat wel goed, CrossPiet vindt dat Sinterklaas nu al wel eens het dak op kan rijden. Sinterklaas is al lang gewend aan op het dak rijden, dus hij stuurt de Crosmotor zo het dak op. Knetterend en knallend scheurt Sinterklaas over het dak van het kasteel. Enorm knap eigenlijk, dat Sinterklaas dat in 2 dagen geleerd heeft.
Sinterklaas vindt het best wel leuk, en hij durft al iets harder. Sint geeft vol gas en daar vliegen wat dakpannen naar beneden. Oeps! Beetje beter opletten Sinterklaas. Gelukkig vangen de Pieten de dakpannen handig op en ze leggen ze snel terug.

Maar dan. Opeens stopt Sinterklaas met rijden. Hij zet de motor uit en parkeert bij een schoorsteen. Dan wandelt hij over het dak naar een zolderrampje en hij gaat naar binnen.
De Pieten kijken elkaar verbaasd aan. Wat is er aan de hand ? Waarom stopt Sinterklaas? Het ging toch zo goed ?

De HoofdPiet rent snel naar Sinterklaas toe. Hij ziet dat Sinterklaas heel ernstig kijkt. “Weet je Piet,” zegt Sint,” die motor, die maakt best veel lawaai.” Piet knikt begrijpend, dat had hij ook wel gehoord.
“Als ik met die CrossMotor over het dak ga rijden, dan worden alle kinderen wakker. Dat kan niet.”
De mond van de HoofdPiet valt open van verbazing. Dat is waar! Daar had niemand aan gedacht! Wat nu ? Terwijl Sinterklaas en HoofdPiet diep nadenken klinkt er een geluid in de verte. Eerst is het zacht maar het wordt steeds harder.
Paardehoeven. Klip klop klip klop. Sint en Piet kijken elkaar verbaasd aan en dan lopen ze snel naar het raam. Daar loopt Amerigo! Achter StalPiet aan. Net als anders!

Gelukkig, Amerigo is weer beter, Sinterklaas kan straks net als altijd weer met zijn paard het dak op. En niet met de knetterende CrossMotor. Sinterklaas vond het crossen op het dak stiekem best wel leuk, maar het maakt echt te veel lawaai. En: hij is zo gewend aan Amerigo. Dat gaat al jaren goed.


1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Geef je mening, klik op een ster)
Loading...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Beoordelingen
Gesponsorde links
Recente reacties
Meer gesponsorde links