Sinterklaas en de pepernotencrisis

Sinterklaas en de pepernotencrisis

‘Zeg Piet,’ vraagt Sinterklaas, terwijl Sint en Piet door de straten rijden en af en toe wat pepernoten strooien naar kinderen die ze tegen komen, ‘wat ben je zuinig met de pepernoten. Je mag best wel wat meer strooien hoor, pepernoten hebben we altijd genoeg.’
Piet knikt voorzichtig en strooit met kleine handjes verder. Af en toe krijgt een kind maar 1 pepernoot! Dat is toch wel raar ! Piet graait in de zak met pepernoten en strooit weer in het rond. Hij lacht er bij, maar als je goed kijkt dan zie je dat Piet niet echt blij is.
Hoe kan dat nou ?

Als Sint en Piet klaar zijn met strooien gaan ze weer terug naar het kasteel waar Sinterklaas en al zijn Pieten wonen als ze in Nederland zijn. Sinterklaas gaat naar zijn mooie grote stoel en daar gaat hij even een dutje doen want Sinterklaas is best wel een beetje moe van al dat zwaaien en strooien.

Piet verdwijnt naar de kelder. Dat is wel gek, want meestal gaat Piet allerlei andere dingen doen. Speelgoed testen, of schoorsteenklimmen, of handstand op het dak maken, gewoon voor de lol. Maar nu niet. Nu gaat Piet naar de kelder. Dat doet hij anders nooit. Zou hij een handstand gaan maken in de kelder? Of schoorsteenklimmen… in de kelder? Nee, dàt kan natuurlijk niet.
Maar wat is Piet dan aan het doen ? Piet zoekt. Hij kijkt overal. Achter de zak met hooi voor Amerigo, onder de stapel poppen, achter de chocolade letters. Hij zoekt, maar hij kan het niet vinden. En na heel lang zoeken sjokt Piet een beetje droevig weer naar boven.

‘Waar kom jij vandaan Piet?’ vraagt Sinterklaas, die net op de gang loopt. Piet schrikt een beetje want hij was diep in gedachten. ‘Nergens hoor Sinterklaas, ik was niet in de kelder,’ zegt Piet, ‘ik was eeh…’ Piet zegt niets meer. Piet kan niet zo goed jokken. Daarom vertelt hij Sinterklaas wat hij deed in de kelder.
‘Ik zocht pepernoten Sinterklaas…’ zegt Piet met een klein stemmetje. ‘Alle pepernoten zijn op. We kunnen de kinderen geen pepernoten meer geven, we kunnen niet meer strooien….’ Piet haal heel diep adem. ‘En wat moeten we nu doen?’
‘Nou Piet, we kunnen misschien wel even naar de winkel, dan kopen we pepernoten, toch ? ‘ zegt Sinterklaas vriendelijk.

Piet vertelt dat hij al in de winkel was geweest. En in de winkel zeggen ze dat er nergens meer pepernoten zijn. Dat komt omdat de mensen ze wel eens zelf kopen. Want ja, iedereen vindt pepernoten lekker, toch ?

Sinterklaas kijkt ernstig, dit is wel een groot probleem. Geen pepernoten meer, niet strooien. Dat kan toch niet? Sint en Piet denken diep na. Dan krijgt Sinterklaas een idee, ‘Kom Piet, ’zegt Sint, naar de stal, we gaan nog even ergens naar toe.’

Even later draaft Amerigo over het dak, ze nemen de kortste weg. Piet loopt er achteraan en soms springt hij van de ene schoorsteen naar de ander, dat schiet lekker op. Sint en Piet gaan naar de pepernotenfabriek, die is gelukkig vlak bij, ze zijn er al snel.
Bij de pepernoten fabriek zijn ze eerst heel verbaasd dat Sinterklaas en Piet langs komen maar dan zijn ze natuurlijk ook heel blij. De Directeur wil eerst ‘Zie ginds komt de stoomboot ‘zingen en daarna ook nog ‘Sinterklaas Kapoentje’ en dan heeft de Directeur eindelijk tijd om te luisteren naar Sinterklaas en Piet. Als Sint en Piet vertellen dat ze geen pepernoten meer hebben en dat de winkels ook geen pepernoten hebben dan schrikt de Directeur wel even. Maar dan moet hij ook wel een beetje lachen.
Sint en Piet snappen dat niet. Lachen? Als er zo iets ergs aan de hand is, geen pepernoten meer?

Maar de directeur legt het snel uit. Er is niets aan de hand. Bij de fabriek is ook een hele grote loods, een loods vol met pepernoten! Gelukkig.
Piet rent snel naar de loods en stopt zijn zak vol met pepernoten. En de Directeur laat meteen een vrachtwagen vol met pepernoten naar het kasteel van Sinterklaas rijden. En ook nog een vrachtwagen naar de winkels.
Pepernoten genoeg voor iedereen!

Sint en Piet gaan weer terug naar het kasteel, nu gaan ze gewoon over straat. En elk kind wat ze tegen komen krijgt twee handen vol met pepernoten. Lekker!


1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Geef je mening, klik op een ster)
Loading...
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Beoordelingen
Gesponsorde links
Recente reacties
Meer gesponsorde links