Sinterklaas en de Sint-App

Sinterklaas en de Sint-App

‘Zeg Sinterklaas’, zegt ComputerPiet, ‘wordt het niet eens tijd dat u wat moderner gaat worden ?’
Sinterklaas kijkt op uit het grote boek waar hij in leest. Sinterklaas leest graag in het grote boek, daar staat alles in. Of kinderen lief geweest zijn, dat vindt Sint het leukste om te lezen. Of kinderen graag iets willen hebben, of kinderen leuke dingen doen en nog veel meer.

‘Nou, ComputerPiet, zegt Sinterklaas,’ Ik ben toch best modern? We varen tegenwoordig met een Stoomboot in plaats van met zeilen, ik geef kinderen modern speelgoed en geen kaatseballen in een net meer, en die letter van Banket, die gaat er altijd nog in.’

ComputerPiet moet daar wel een beetje om lachen. ‘Ja Sinterklaas, modern bent u zeker. Maar, het kan altijd moderner.’ Tja, dat is misschien wel waar vindt Sint en daarom vraagt hij aan ComputerPiet om te vertellen hoe het moderner kan. Dat is de vraag waar ComputerPiet op gewacht heeft.

Hij legt Sinterklaas uit over internet en over wifi en over mobieltjes en tablets en appjes . Sinterklaas luistert vol bewondering. Wat kan er veel tegenwoordig! Sinterklaas weet natuurlijk wel dat veel kinderen graag op een tablet spelen, dat staat allemaal in zijn grote boek, maar dat je een tablet ook kan gebruiken voor een verlanglijstje, zoals ComputerPiet vertelt, dat wist hij niet.

Als ComputerPiet klaar is met uitleggen dan spreekt hij met Sinterklaas af dat hij iets gaat maken zodat Sinterklaas het in het echt kan zien. Een ‘Pilot’ , noemt ComputerPiet dat maar Sinterklaas vindt dat maar een raar woord en hij is al weer vergeten wat het betekent.

Een paar weken later komt ComputerPiet weer langs bij Sinterklaas. Hij heeft een tablet in zijn ene hand en een mobieltje in zijn andere hand.
Kijk Sinterklaas, zo makkelijk gaat het. Hier klik je op als je naar je verlanglijstje wil, en als je van rechts naar links swiped ( Sinterklaas weet ook niet meer wat dat ook al weer was) dan kan je alles weer wissen en dan iets nieuws vragen en als je zo doet ( ComputerPiet draait het scherm) dan rollen de cadeautjes zo de zak in, handig he ? En alles is verbonden met de SintServer hier in de kelder.

ComputerPiet is helemaal blij. Hij is ook wel erg trots op zijn Sint-App, dat kan op alle mobieltjes en tablets en dan kunnen de kinderen allemaal zo hun verlanglijstjes maken en hùp naar de SintServer sturen.

Sinterklaas is ook onder de indruk. Dat is wel handig, alles gaat automatisch. Geen briefjes meer ophalen uit de schoen, dat was soms ook wel eens een gedoe, zoals die éne keer dat Sint op het dak stond en er een hele stapel verlanglijstjes wegwoei! Alle Pieten er achteraan rennen, want verlanglijstjes kwijtraken, dat kan natuurlijk niet. Gelukkig hadden de Pieten elk lijstje weer terug gevonden, al moesten ze er wel 4 drogen op de kachel omdat ze nat waren geworden.
Als ComputerPiet het een paar keer heeft voorgedaan dan wil Sint het zelf ook wel eens proberen, hij klikt op het scherm en veegt heen en weer. Ja, dat werkt! Sinterklaas kan het zelf ook, en, dat is algemeen bekend, Sinterklaas is niet zo handig met tablets en mobieltjes.

Ja, ComputerPiet heeft er iets heel moois van gemaakt. Als Sinterklaas snapt hoe de Sint-App werkt laat ComputerPiet zien hoe de verlanglijstjes in de computer staan en wat Sinterklaas er allemaal mee kan doen. En dat is heel veel.
Opeens heeft Sinterklaas een vraag. “Je weet , ComputerPiet, in het grote boek staat alles.” ComputerPiet knikt. “In het grote boek staan de verlanglijstjes, maar ook of kinderen lief zijn geweest, of kinderen verdrietig zijn of vrolijk. Waar staat dat in de Sint-App? “
Het blijft stil. ComputerPiet zegt niets en kijkt naar zijn schoen. ‘Eeeuuhh,’zegt hij . En dan blijft het stil. ComputerPiet heeft alleen aan de verlanglijstjes gedacht. Maar niet aan alle andere dingen die in het grote boek staan. Al die dingen die ook belangrijk zijn, net als cadeautjes.

‘Nee, Sinterklaas, dat staat er niet in. Ik denk dat dat allemaal niet in een Sint-App kan,’ zegt ComputerPiet met een klein stemmetje.
Sinterklaas vind het wel sneu dat ComputerPiet geen Sint-App kon maken die beter werkt dan het grote boek. Maar Sinterklaas weet ook al lang dat niets beter werkt dan zijn grote boek, het boek waar alles in staat.
En ComputerPiet? Die is al weer vrolijk, hij is nu bezig met een Amerigo-App. Sinterklaas heeft geen idee wat dat gaat worden….


1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 Beoordeling, gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Beoordelingen
Gesponsorde links
Recente reacties
Meer gesponsorde links